Marsepein

Marsepein wie kent het niet? Deze lekkernij van amandelen en suiker is heerlijk om zo te snoepen of om gebak mee te decoreren. Door de fijne persing kun je er goed mee boetseren en met wat kleurstoffen kun je er de mooiste creaties mee maken.

Spijs

Spijs is net als marsepein van amandelen en suiker alleen dan grover en iets minder zoet. Dit omdat er in verhouding minder suiker in zit dan in marsepein. Spijs is vooral een bakproduct en word verwerkt in bijvoorbeeld een feeststol, door de tulband of op de bodem van een appeltaart.

NOGA

Noga of nougat is een zoete lekkernij. Noga is de Nederlandse naam voor het Franse nougat, wat weer afstamt van het Latijnse nux gatum, wat ‘notentaart’ betekend.
De hoofdingredienten van noga zijn honing, suiker, glucosestroop, stijfgeklopte eiwitten en noten.

Harde haknoga

Haknoga is, zoals de naam al zegt, een noga die in grote platen wordt gemaakt en daarna in kleine stukjes wordt gehakt. Hierdoor ontstaan onregelmatige blokjes noga met verschillende smaakjes (o.a. aardbei, pistache en chocolade). De haknoga is in tegenstelling tot de Italiaanse nougat een stuk harder/ taaier. 
Haknoga is de echte ouderwetse noga waar je een paar goede tanden bij nodig hebt!