pindasaus

Pindasaus of satésaus is eigenlijk een soort vloeibare pindakaas die we op smaak brengen met dat wat we zelf lekker vinden. Het volgende recept is dat van mijn basis-pindasaus, gewoon lekkere pure pindasaus.

Ingrediënten:
1/2 pot pindakaas
200 ml water
1/2 tl sambal
1 el volle melk
1 el zoete ketjap
1/2 el gembersiroop

Zet een steelpan op het fornuis met daarin de pindakaas en het water. Verwarm dit samen op laag vuur tot de pindakaas begint te mengen. Voeg nu al roerend één voor één de overige ingrediënten toe. Als de saus goed gemengd is dan kun je deze even op laagvuur laten indikken.

Als de saus gaat schiften kun je er van het vuur af stevig roerend nog een lepel pindakaas aan toe voegen. Dit kan ook als de saus tè dun is. Een te dikke saus? Gewoon een beetje water erbij.

Lekkere variaties kun je uiteraard naar eigen smaak toevoegen. Neem bijvoorbeeld een eetlepel grof gehakte pinda’s, wat kokosrasp of reepjes rode en of gele peper.

Tot slot kun je de saus uiteraard ook een paar dagen koel bewaren, maar eigenlijk is rijkelijk gebruiken en zorgen dat hij op komt het beste advies.